Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
943
Az anya 24 évvel idősebb a lányánál, míg a lánya kétszer fiatalabb, mint az anyja . Hány éves az anya és hány éves a lánya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lánya: x
anya: x+24
2x=x+24
2x=x+24
x=24
Így 24 éves a lány és 48 éves az anyja.
-1