Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat!!!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
454
Nagyon szépen köszönöm segítségüket!!
Ebben kell segíteni!:
Egy transzformátor primer tekercse 600 szekunder tekercse 150 menetes. Mekkora a feszültséget kapcsoltunk a primer körre, ha a szekunder körben mérhető feszültség 210V????
Nem vagyok valami jó ebben a tantárgyban de segítségüket előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Np=600
Nsz=150
Usz=210
Up=?

Nsz/Np=Usz/Up→Up=Nsz/Np ·Usz
150/600 · 210= 52,2 V
0