Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
626
Sziasztok újra szeretnék egy kis segítséget kérni
a)Egy kör sugara 8cm. Mennyi a területe?
b)Mennyi a kétszer akkora sugarú kör területe?
c) Mennyi a feleakkora sugarú kör területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Kör területe: T=r²π
a,
T=8²×3,14=200,96 cm² a területe
b,
r=16 cm
T=16²×3,14=803,84 cm² a területe
c,
r=4 cm
T=4²×3,14=50,24 cm² a területe
-1