Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A mérlegelv/összevonàssal,zàrójelfelbontàssal megoldással

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
6(a-4)+5(2-a)=3(- a-1)-3(a-2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6(a-4)+5(2-a)=3(- a-1)-3(a-2)
6a-24+10-5a=-3a-3-3a+6
1a-14=-6a+3 /+14
a=-6a+17 /+6a
7a=17/:7
a= 17/7
0