Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A mérlegelv/összevonàssal,zàrójelfelbontàssal megoldással

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
6(3-2x)+20=10(x-3)-10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Zárójel felbontás, beszorzás 6-tal az egyik oldalt és 10-zel a másikat
18-12x+20=10x-30-10
38-12x=10x-40
-12x-10x=-40-38
-22x=-78 /:-22
x=39/11
Módosítva: 6 éve
0

6(3-2x)+20=10(x-3)-10
18-12x+20=10x-30-10
38-12x=10x-40 /+40
78-12x=10x /+12x
78= 22x
x=78/22
Módosítva: 6 éve
0