Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
16:00 kor lekell adnom. Köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

1. feladat
Felbontva a zárójeleket:
4x+20-3=7+6x-2
4x+17=5+6x /-4x
17=5+2x
12=2x
6=x
Ellenőrzés:
Bal oldal: 4×6+20-3=41
Jobb oldal: 7+6×6-2=41
Qε6

2.feladat
Közös nevezőre hozás:
(18x+6)/24-(8x-16)/24=24/24+(4x+16)/24
18x+6-8x+16=24+4x+16
10x+22=40+4x /-4x
6x+22=40 /-22
6x=18 /:6
x=3
Ellenőrzés:
Bal oldal: 10/4-1/3=26/12=13/6
Jobb oldal: 1+7/6=13/6
Qε3

Mindjárt folytatom
















-1