Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O. S.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1., 4x-17=5+6x
-22=2x
x=-11

2., 12-vel felszorzol:
9x+3-4x+8=12+2x+8
5x+11=2x+20
3x=9
x=3

3., x a hátsó szám, x-6 az első szám
10x+(x-6)-(10(x-6)+x)=54
11x-6-11x+60=54
60-6=54
Ebből arra jutottunk hogy x lehet bármennyi ameddig létezik x-6= 0-nál nagyobb 1jegyű szám.
Megoldások=17,28,39

4., Feri=x
Janka=x+4
Dóri=x-5

3x-1=26
3x=27
x=9

Feri 9, Janka 13, Dóri pedig 4 éves

5., x=ennyi óráig mentek
14x+8x=27.5
22x=27.5
x=1.25 óra= 75 perc múlva találkoztak
8×1.25=10 km-t tett meg Dani
0