Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
A nyolcadik évfolyamon kétszer annyi fiú van, mint lány. Amikor hiányzott 7 nyolcadikos lány, akkor háromszor annyi fiú volt az évfolyamon, mint lány. Hány lány és hány fiú jár az évfolyamra ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
lány: x
fiú: 2x
(x-7)×3=2x
3x-21=2x
-21=-x
x=21
Így 21 lány és 42 fiú jár az évfolyamra.
-1