Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
615
Három zsák dió tömege megegyezik négy zsák mogyoró tömegével. Kilenc zsák dió és nyolc zsák mogyoró 120 kg-ot nyom. Hány kg mogyoró van egy zsákban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az alábbi két egyenletet lehet felírni:
3·d=4·m
9·d+8·m=120

Ha ezt a két ismeretlenes egyenletrendszert megoldod, az alábbi eredményre jutsz:
m=6 kg és d=8 Kg
Tehát 6 kg mogyoró van egy zsákban (és 8 kg dió van egy zsákban)
0