Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni ez egy táblázat lenne de le kell vezetnem. Nagyon köszönöm ha valaki segít
Sugár(cm) | 4,2 |.........| 5,0|.............|............|.............|..........|
Átmérő(cm) |.... | 8,4 |....... |............|............|.............| 100 |
Kerület(cm) |..... |.........|........| 12,56| 7,54 | 14,45 |......... |
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a sugár van megadva, akkor az átmérő a d=2·r, a kerület a K=2·r·π képlettel számítható

Ha az átmérő van megadva, akkor a sugár az r=d/2, a kerület a K=d·π képlettel számítható

Ha a kerület van megadva, akkor az átmérő a d=K/π, a sugár r=K/2·π képlettel számítható
0