Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
939
A három párhuzamos 8. osztályba összesen 84 diák jár. Ha az A osztályból egy gyerek átmegy a B-be, négy gyerek pedik C-be, akkor mindhárom osztályban ugyanannyi gyerek lesz. Hány gyerek jár az egyes osztályokba eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

A+B+C=84 diák
A-5=84/3=28
B+1=84/3=28
C+4=84/3=28
Így az A-ba 33, B-be 27 és C-be 24-en járnak eredetileg.
-1