Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1037
Egy háromjegyű számhoz hozzáadtunk az első számjegyének elhagyásával nyert számot, Így 212-t kaptunk. Melyik ez a háromjegyű szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Háromjegyű szám: abc=100a+10b+c
Ha elhagyjuk az első számot: 100a+10b+c+10b+c=212
100a+20b+2c=212
2(50a+10b+c)=212
50a+10b+c=106
Az (a) maximum lehet 1 vagy 2. Ha 2, akkor 2×50=100, és akkor a b nulla lenne mert akkor egyjegyű szám lenne amit elhagytunk. Ezért az a=1 és b=5, és c=6, így a 156-os ez a szám.
-1