Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek { áremelés , árcsökkenés }

Főoldal » Általános iskola » Matematika
555
1. 8000 ft-os cipőt 20% áremelés után mennyiért fogják árusítani?
2. 8000 ft-os cipőt 10% árcsökkenés után mennyiért fogják árusítani?
3. 12000 ft-os fúrót árát 12%-kal növelik. Mennyibe fog kerülni áremelés után?
4. 12000 ft-os fúró árát 8 %-kal csökkentik.Mennyibe kerül az árcsökkentés után?
5. Egy porszívót 5% áremeléssel kezdték árusítani.Eredetileg 24500 ft volt az ára.Mennyibe kerül most?
6. Csökkentették a kerékpár árát 8%-al.Eredetileg 44600 ft volt az ára. Mennyibe kerül most?
Ez így jó megoldásnak ?
Megoldások :
1. 8000*1,2=9600
20% áremelés után 9600 ft-ért fogják árusítani .
2. 100-10=90
8000*0,9=7200
10% árcsökkenés után 7200 ft-ért fogják árusítani .
3. 12000*1,12=13440
13440 Ft-ba fog kerülni áremelés után .
4. 100-8=92
12000*0,92=11040
11040 Ft-ba kerül az árcsökkentés után .
5. 24500*1,05=25725
25725 Ft-ba kerül most .
6. 100-8=92
44600*0,92=41032
41032 Ft-ba kerül most .


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jók a megoldásaid!
1