Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
egy tégla lap 30 db kis kockára van felosztva, hány kockát kell beszíneznem, hogy a kocka két ötöde legyen .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
30 ·2/5 = 12
1

Képzeld el a téglalapot úgy, hogy 10-szer 3 kis kocka építi fel (10*3=30).

Ha 1*3 = 3 kis kockát nézel, akkor ez az egész téglalap 1/10-e lesz.

Ha 2*3 = 6 kis kockát nézel, akkor ez az egész téglalap 2/10-e (1/5-e) lesz.

Ha 4*3 = 12 kis kockát nézel, akkor ez az egész téglalap 4/10-e (2/5-e) lesz.

Minden 1*3-assal 1/5-del több, míg végül 10/10-edet vagyis 1 egészet kapunk.

Módosítva: 6 éve
1