Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
676
Ha egy tört számlálóját 2-vel megnöveljük, akkor 1-et, ha pedig a nevezőjét növeljük 3-mal, akkor 0,5 -et kapunk. Melyik ez a tört?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A tört számlálója x, nevezője y

(x+2)/y=1
x/(y+3)=0,5

Ha ezt az egyenletrendszert megoldjuk x=5, y=7

Tehát 5/7 a keresett tört.
0