Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek nagyon fontos segítsetek!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Csongor és Tünde találkozni szeretnének. Egymástól 135 km-re laknak. Az ördögök késleltetik a randevú hírét, így Tünde csak egy órával később indul, mint Csongor. A fiú 30 km/h-s sebességgel lovagol, míg a lány 5 km/h-s sebességgel halad Csongor felé. Hány km-t kell megtennie Csongornak, amíg találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csongor Tünde indulásáig s₁=t₁·v₁=1·30=30 km-t tesz meg
Innentől kezdve t idő múlva találkoznak, ezalatt Csongor s₂ utat tesz meg 30 km/h-ás sebességgel, Tünde pedig (135-s₁-s₂) utat tesz meg 5 km/h-ás sebességgel

t=s₂/30 és t=(135-30-s₂)/5
Ezt megoldva s₂=90 km

Csongor s₁+s₂=30+90=120 km utat tett meg a találkozásig
1