Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek gyors..

Főoldal » Általános iskola » Kémia
445
Egyenletrendezés (ellenőrzés nem kell!)
a. C 10 H 22 + O 2  CO 2 + H 2 O
b. Al + HBr  AlBr 3

2. Egyenletrendezés és ellenőrzés
a. NaHCO 3 + H 2 SO 4  Na 2 SO 4 + H 2 O + CO 2
b. Fe + I 2  FeI 3

3. Egyenlet felírása, rendezése és ellenőrzése
Kalcium reakciója hidrogén-fluoriddal, melyben hidrogéngáz és kalcium-fluorid keletkeznek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Márcsak 13 percem maradt. Segítsetek létszíves SOS.
0

1. Egyenletrendezés (ellenőrzés nem kell!)
a. 2 C₁₀H₂₂ + 31 O₂ → 20 CO₂ + 22 H₂O
b. 2 Al + 6 HBr → 2 AlBr₃ + 3 H₂

2. Egyenletrendezés és ellenőrzés
a. 2 NaHCO₃ + H₂SO₄ → Na₂SO₄ + 2 H₂O + 2 CO₂

bal oldal:
2* (23+1+12+3*16) + (2*1+32+4*16) = 266 gramm

jobb oldal:
(2*23+32+4*16) + 2 (2*1+16) + 2* (12+2*16) = 266 gramm
Teljesül a tömegmegmaradás törvénye.

b. 2 Fe + 3 I₂ → 2 FeI₃
bal oldal:
2*56 + 3* 2* 127 = 874 gramm

jobb oldal:
2*56 + 2* 3* 127 = 874 gramm

3.
Ca + 2 HF → CaF₂ + H₂

bal oldal:
40 + 2* (1+19) = 80 gramm

jobb oldal:
(40+2*19) + (2*1) = 80 gramm
Módosítva: 6 éve
1