Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamitsd ki!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
643
Egy konyv arat 15%-kalmegeeltek, es igy 23 lejbe kerul. Szamitsd ki a konyv aremeles elotti arat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a könyv eredeti ára x, ekkor az emelés után x*15/100=0,15x-szel lett drágább, így ára x+0,15x=1,15x, ez 23-mal egyenlő:

1,15x=23, erre x=20, tehát eredetileg 20 lejbe került.
1