Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEMATIKA!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Csatoltam a képeket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Első feladat:
egyik szám = x
másik szám = y

x+2y=36
x négyzet - y négyzet = 75 (ez lehetne fordítva is....ez egy másik eset-vizsgáld meg)

egyenletrendszer megoldása:
x= 36-2y
(36-2y) négyzeten- y négyzeten = 75
.....
1296-144y+4 y négyzeten -y négyzeten = 75
...
y négyzeten -48 y +407 = 0

y = 37 vagy y= 11
x=-38 x= 14

1

Második feladat:
x+y =24
x szer y = x(24-x)

Keressük f(x) = 24x- x négyzet
maximumát

Ez egy lefelé nyíló parabola mert a=-1 negytív

Tengelypontja
x= (-b)/2a nál van (fv tábla)

a= -1
b= 24
c= 0
x= -24/-2 = 12
x= 12 nél van max
max = ...

12-t be kell írni a fv képletébe
:))
1