Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy ezrest felváttottunk 10 és 20 forintosokra.

Főoldal » Középiskola » Matematika
2407
Egy ezer forintost felváltottunk 10 és 20 forintosokra. Hány darabot kaptunk mindegyikből, ha összesen 90 érmét adtak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
-1

80*10 és 10*20
0

10 forintos : x darab
20 forintos : 90-x darab
10x+(90-x)×20=1000
10x+1800-20x=1000
-10x+1800=1000
-10x=-800
x=80
Így 80 darab 10 forintos és 10 darab 20 forintos érménk van
1