Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika kordináta felezőpont

Főoldal » Középiskola » Matematika
455
Adott két pont Határozd meg az AB- szakasz felezőpontjának kordinátáit
A(4,-2) B(-6,8)
A(11,0) B(-7,12)
A(8;-3) B(-2,11)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felezőpont
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1A(4,-2) B(-6,8)
2A(11,0) B(-7,12)
3A(8;-3) B(-2,11)

A képlet f=(a+b)/2

1: x = (4+2)/2 = 3 y= (-6+8)/2 = 1 azaz F(3;1)
2: Ez alapján enm írom csak az eredményeket F(11/2;5/2)
3.F(5/2;9/2)
0