Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
342
Csatoltam a feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Pb → Pb2+ + 2e-

1 mol ólom 2 mol elektront ad le.
25 mol ólom 25*2= 50 mol elektront ad le.

ne=Q/F
Q=ne * F = 50 mol * 96500 C/mol = 4825000 C töltés szabadul fel.

A többi ugyanez pepitában:
Mg → Mg2+ + 2e-

1 mol Mg 2 mol elektront ad le.
8,5 mol Mg 8,5*2= 17 mol elektront ad le.

ne=Q/F
Q=ne * F = 17 mol * 96500 C/mol = 1640500 C töltés szabadul fel.


Na → Na+ + e-

1 mol Na 1 mol elektront ad le.
1,25 mol Na 1,25 mol elektront ad le.

ne=Q/F
Q=ne * F = 1,25 mol * 96500 C/mol = 120625 C töltés szabadul fel.


A többi feladatot ugyanezeken az elvek alapján kell megoldani.

2