Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A mérlegelv/összevonàssal,zàrójelfelbontàssal megoldással

Főoldal » Általános iskola » Matematika
449
8(x+12)-6=6(2x-1)+6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. zárójelfelbontás= 8x+96-6 = 12x-6+6
2. összevonás= 8x+90= 12x /-8x
3. mérlegelv = 90= 4x /:4
22,5=x

Ha kell ellenőrzést végezz az eredeti egyenletbe.
0

8(x+12)-6=6(2x-1)+6
8x+96-6=12x-6+6 /+6
8x+96=12x+6 /-8x
96=4x+6 /-6
90=4x /:4
22,5=x
0