Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A mérlegelv/összevonàssal,zàrójelfelbontàssal megoldással

Főoldal » Általános iskola » Matematika
479
21(x-1)+9=9(x-1)+9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
21x-21+9= 9x-9+9
21x-12=9x /-21x
-12= -12x /:(-12)
x=1
Módosítva: 6 éve
0

21(x-1)+9=9(x-1)+9
21x-21+9=9x-9+9
21x-12=9x /+12
21x=9x+12 /-9x
12x=12 /:12
x=1
0