Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kör egyenlte -fv tábla
(x-u) négyzet + (x-u) négyzete = sugár négyzete ű

a, (x+1) négyzete + (y-7) négyzete = 8 négyzete
b, x négyzete + (y+5) négyzete = gyök 2 négyzete = 2

c, már menni fog

K(3,-1) és egy pont (7,2 )
csaka sugár kell = KP távolság
fv tábla (nagyon érdemes nézegetni)

KP vektor = P -K (7,2)-(3,-1) = (4,3)
KP hossza = gyök (4 négyzete + 3 négyzete) = gyök 25 = 5

(x-3) négyzete + (y+1) négyzete = 5 négyzete

A többi hasonlóan
0