Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
749
Oldjuk meg az egyenletek a valós számok halmazán.

cosx=-0.5
cosx= 3/2 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, trigonometrikus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számológéppel vissza kell nyomnod!
-0,5 akkor lesz ha x = ±2π/3+2kπ, k ∈ Z
 3/2  nem lehet, mivel cosx ∈ [-1;1]
0