Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétele

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Valaki segítsen SOS!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szimmetria tengelyt berajzolva (vagy azalara állított merőlegest = magasság)
A háromszöget két egyforma derékszögű háromszögre bontja.

a feladat:

b= 10 az átfogó
a= 12 fele az egyik befogó
m a másik befogó
Pit tétel
á
10 négyzete = m négyzete + 6 négyzete
100= m négyzete+ 36
m négyzete = 64
m = 8

b, feladat hasonló

b négyzete = 8 négyzete + 5 négyzete
b négyzete = 64+25
b négyzetet = 89
b = gyök 89 = 9.43
1