Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenes egyenlete, iránytényezős alak:
y-yo=m(x-xo) ahol (xo, yo) az egyenesen lévő pont koordinátái. m=tgα
a) y-(-3)=5/4(x-2) rendezve 5x-4y=22
b) y-(-7)=-2/3(x-2) rendezve 2x+3y=-25
c) tg30=√3/3 y-(-4)=√3/3(x-1) rendezve √3x-3y=12+√3
Egyenes egyenlete normálvektorral n=(A,B) Ax+By=Axo+Byo
d) x-y=-3+1 x-y=-2
0