Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1496
Két szám összege 2640.Az egyik szám 15%-a egyenlő a másik szám 45%-val.Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2640 = x+y
x*0,15 = y*0,45

x = 2640-y
(2640-y)*0,15 = y*0,45
396=y*0.6
y = 660
x = 2640-660 = 1980
1