Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
623
A matematika tantárgyban az osztályzás a következő:
91 %- 5
75 %- 4
51 %- 3
33 %- 2

1. A dolgozatom maximális pontszáma 27. Anna 24 pontot, Béla 25 pontot gyűjtött. Hányast kapnak a tanulók?
2. A dolgozatom maximális pontszáma 35. Anna 10 pontot, Béla 27 pontot gyűjtött. Hányast kapnak a tanulók?
3. Anna és Béla versenyeztek. Anna 120 km-es túrából 44,4 km-t, Béla 110 km-ből 42,9 km-t teljesített. Kinek nagyobb a teljesítménye?
4. A céllövöldében 50 lövésből 38 találat volt. Hány százaléka a találatok száma a lövések számának?
Ez így jó megoldásnak ?
Megoldások :
1. Anna
24:27=0.8
0.8*100=80(%)
Béla
25:27=0.92
0.92*100=92(%)

Anna 4-est és Béla 5-öst kap .

2. Anna
10:35=0.28
0.28*100=28(%)
Béla
27:35=0.77
0.77*100=77(%)
Anna 1-est és Béla 4-est kap .

3. Anna
44,4:120=0.37
0.37*100=37(%)
Béla
42,9:110=0.39
0.39*100=39(%)
Bélának nagyobb a teljesítménye .

4. 38:50=0.76
0.76*100=76(%)
76(%) százaléka a találatok száma a lövések számának .

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1