Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
663
Egy szám háromszor akkora mint a másik.Ha a nagyobbik feléhez hozzáadjuk a kisebbet és még 5 öt 25 lessz a az eredmény.Melyik ez a két szám
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3x:2+x+5=25 /*2
3x+2x+10=50 /-10
5x=40 /:5
x=8
A másik szám 24
Módosítva: 9 éve
1