Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasáb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1101
Egy szabályos háromszög alapú hasáb alapéle 14cm,oldaléle 25cm.
Számitsd ki a hasáb felszínét és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Szabályos háromszög magassága: 7²+m²=14²⇒m=12,124 cm
Így a területe: (14×12,124)/2=84,87 cm²
Palástja meg: 3×(14×25)=1050 cm²
Így a felszíne:
A=2T+P=2×84,87+1050 cm²=1219,74 cm²
Térfogata pedig:
V=(T×m)/3=(84,87×25)/3=707,25 cm³
0