Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Abcd konvex húrnégyszög, geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Van egy ABCD húrnégyszögünk, ahol az AC átló szögfelezője az A-nál lévő szögnek. Ha az átlók metszéspontja E, BC=4 cm és AE=6 cm, milyen hosszú CE?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, geomteria, húrnégyszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 cm. BCP és CAB háromszögek hasonlóak, ezért PC/BC=BC/CA
1