Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2254
Egy rozsszem átlagos tömege 3,2 10^-2 g. Hány rozsszemet tartalmaz 1 t rozs?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átváltod a tonnát grammba: 1 tonna=1.000 kg=1.000.000 g, ezt érdemes átírni normálalakba: 106 g, ezt el tudjuk osztani a hatványozás azonosságai segítségével:

(1/3,2)*108=0,3125*108=3,125*107 darab szem van benne.
0