Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1783
Számítsuk ki az ABC haromszog hianyzo oldalainak hosszat, ha AB=10cm es az AB oldallal szemben levo szog 54fok, valamint BC=3*AC
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cos tétellel lehet:

10 négyzete = x négyzete + (3x)négyzete - 2szer x szer (3x)szer cos 54 fok
100 = x négyzet + 9 x négyzet -3,53 x négyzet
100 = 6,47 x négyzet
15,46 = x négyzete
x= 3,93

AC= 3,93
BC=11.79
0