Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SAV-BÁZIS REAKCIÓK

Főoldal » Középiskola » Kémia
335
Mi a közös a pH=11-es ammónia- és nátrium-hidrorix oldatban?
A. Azonos bennük az oldott anyag koncentrációja.
B. Azonos, 0,1 mol/dm3 bennük a hidroxidion-koncentráció.
C. Azonos, 0,3 mol/dm3 a hidroxidion-koncentráció.
D. Azonos, 11 mol/dm3 a hidroxidion- koncentráció.
E. Azonos, 0,001 mol/dm3 a hidroxidion koncentráció.

Megoldókulcsban a D. szerepel, de nekem gyanús, hogy nem jó.
pH + pOH = 14
11 + 3 = 14
C=1*10^-3
Én az E.-re gondoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Igazad van, valóban az E a helyes megoldás.
1