Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora lesz a felnagyított síkidom területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
582
Egy síkidom területe 10 cm2. Ezt a síkidomot háromszorosára nagyítjuk. Mekkora lesz a felnagyított síkidom területe?
Kiegészítés, segítség:területek aránya= a nagyítás arányának négyzete, ennek jele:
T2
— = λ², ahol λ= a nagyítás aránya
T1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tényleg így szól a tétel.
Például egy egység (1) oldalú négyzetet 2szeresére nagyítunk, akkor
az eredeti terület (=1x1=1)
az új terület 2x2= 4 lesz
vagyis NEM 2szeres, hanem 2 a négyzeten, vagyis négyszeres.
Ez MINDEN alakzatra igaz

eredeti területet szorozni kell 3 négyzetével =9
vagyis 10 x 9 = 90 lesz az új terület.
0