Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az átfogó?

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Derékszögű háromszögben az egyik befogó b=6cm,a befogó átfogóra való merőleges vetülete p=3cm
a) mekkora az átfogó, a c?
Kiegészítés, segítség: Befogótétel szerint: b²= p • c ebből a c=átfogó könnyen kiszámítható!
b) mekkora a háromszög kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b²= p x c
6²= 3 x c
36= 3c /:3
12= c
Kerület: a + b +c=> 2,45 + 6+ 12=20,45 cm
Pithagorasz-tétel
a²+b²=c²
a²+ 6= 12 /-6
a²=6 /²√
a=2,45
Módosítva: 6 éve
0