Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az átfogóhoz tartozó magasság?

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Derékszögű háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság(mc) a következő darabokra osztja az átfogót: p=4 cm, q=16cm.
Kiegészítés, segítség: 1.a)-hoz Magasságtétel: mc² = p • q, ebből az mc könnyen kiszámítható!
a) mekkora az átfogóhoz tartozó magasság, az mc ?
Kiegészítés, segítség: Magasságtétel szerint: mc² = p • q, ebből az mc könnyen kiszámítható!
b) mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0