Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Folyadékok áramvezetése

Főoldal » Középiskola » Fizika
671
25 amperes áramot vezetek CuSO4 oldatba. A katódon 100 mg Cu válik ki. Mennyi ideig tartott a folyamat?

Ábrát is készítenétek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Én a helyedben a kémiai feladatnak tettem volna be.
Megoldás:
A réz kiválásának egyenlete (katód): Cu2+ + 2 e-→ Cu
Az egyenletből látszódik, hogy 63,5g Cu kiválásához 2 mol elektron szükséges, egyenes arányosság alapján kiszámítható 2/63,5=x/0,1 → x=0,1*2/63,5=0,00315 mol elektron haladt át.
Faraday (talán) II. törvénye alapján: 1 mol elektron 96500 C töltést jelent, egyenes arány felírása után: 95600/1=x/0,00315 →x=0,00315*96500(/1)=303,88 C töltés.
Q=I*t → t=Q/I=303,88/25= 12,15 s
Ábra: https://www.google.hu/search?q=cuso4+elektrol%C3%ADzise&biw=1920&bih=971&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikgIzo4ejRAhWiHpoKHTmbChUQ_AUIBigB#tbm=isch&q=r%C3%A9z+kiv%C3%A1laszt%C3%A1s&imgrc=sf1HAlBWKK2PBM%3A
0