Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
359
Kérem aki tud segítsen a megoldásban! Köszönöm! ☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A rugóban "tárolt" energia (a rugó összenyomásakor végzett munka) egyenlő a golyó mozgási energiájával
Képlettel kifejezve:
Wr=Em
Jelöljük a rugó összenyomását"x"-el
D·x²/2=m·v0²/2⇒x²=m·v0²/D=0,025·20²/1000=0,01m²
x= 0,01 =0,1m=10cm
Az emelkedési magasság:
hmax=v0²/2·g=400/20=20m
0