Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
A c, feladat az sürgös lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Én itt nem látok képet
-1

Mekkorák a háromszög szögei, ha a második 10°-kal nagyobb az első kétszeresénél, a harmadik pedig 30°-kal kisebb a másodiknál?

x+2x+10+2x-20=180
5x-10=180 /+10
5x=190 /:5
x=38

2x+10
2*38+10=86

2x-20
2*38-20=56

38+86+56=180
1