Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1206
a) Egy paralelogramma egyik szöge 40°. Mekkora a többi szöge?
b) Egy paralelogramma két szögének aránya
4 : 5. Mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

a,
Paralelogrammának szemközti szögei egyenlők, ezért szögei
40 fok, 40 fok, 140 fok, és 140 fok
b,
4x+4x+5x+5x=360 fok
18x=360 fok
x=20 fok
Így a szögei 4×20=80 fok, 80 fok, és 5×20=100 fok, és 100 fok
-1