Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Nem értem és matek doga lesz ilyenből

Főoldal » Általános iskola » Matematika
428
Egy hirdetőoszlop 4 m magas és 1,4m átmérőjű. Hány négyzetméter lemez kellett a palást
elkészítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, help, gyorsan, doga, pls
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Ez egy forgáshenger(körhenger) lesz, aminek úgy számítjuk ki a palástját(felszínét) hogy,
d=1,4méter, és r=1,4/2=0,7 méter
A=2r²π+2rπm=2×0,7²×3,14+2×0,7×3,14×4=3,077+17,584=20,661 m² a felszíne
0