Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekháziban segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
1068
Feladat: Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben az átlók száma 14?

A képlet ez:
(n (n–3))/2 = 14
n (n–3) = 28

És innen lefagyott az agyam... Felbontom a zárójelet így?
n2 – 3n = 28 (az n után a 2-es négyzet akar lenni, csak nem tudom, itt hogyan lehet négyzetet csinálni...)
Ha igen, innen hogyan tovább?
Ha nem így kell, akkor hogyan?

Biztos totál egyszerű az egész, de itt ülök a feladat fölött már egy ideje, és lefagyott az agyam... XD Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, Matematika, házi, konvex, Sokszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a 28 osztói: 1, 2, 4, 7, 14, és 28
És ez csak úgy jön ki hogy az egyik 7 a másik 7-3=4
Így 7 oldalú lesz a konvex sokszög
0