Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna SOS segíteni

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
irányvektorból normál vektor készítünk akoordináták felcserélésel és az egyik -1 szeresére váltásával
n( 4,-3)
P(1,4)

fv tábla:

4x-3y = 4szer 1 + -3 szor 4
4x-3y=-8


2.feladat:
meredekség = irányvektor 2 koordinátája / első koordináta

m= -2/3

tg szög = m
tg szög = -2/3
szög = -33.7 fok (vagy 146 fok) definíció kérdés

egyenlete
n( 2,3)
P(1,4)

2x-3y= 2szer 1+ 3 szor 4
2x-3y= 14

Ha P rajta van akkor a koordinátái beillenek az egyenletebe
abszcissza = x koordináta

2szer 13 -3y = 14
-3y= -12
y= 4
0