Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1603
A)Egy derékszógű háromszög befogói 5 cm és. 12 cm hosszúak. Mekkora az átfogója?
B)Egy derékszögű háromszög rövidebb befogója 3,5 cm hosszú. Mekkora a másik két oldala, ha a háromszög hasonló az a) feladatban adott háromszöghöz?
C)Sorold fel öt olyan derékszögű háromszög oldalait, amelyek hasonlók az a) feladatban adott háromszöghöz
Szerkessz ABCD téglalapot, ha oldalai hossza: AB=3cm; AD=4cm.
Szerkeszd meg az AB oldal F felezőpontját is!
Szerkessz az előző téglalaphoz hasonló téglalapot úgy, hogy A'B'=4,5cm legyen A'B'=1,5cm legyen!
Melyik pont felel meg az A'B'C'D' téglalap esetén az F pontnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
Csak az A-t tudtam, az 13 cm
-1

A) 5²+12²=x²
25+144=x²
169=x² /  
13=x
0

B
λ=1,4 (5:3,5)
a=3,5cm
b=12:1,4= 8,6
c²=3,5²+5,6²
c²=12,25+31,36
c²=43,61 /√
c=6,6
(megközelítő értékeket használtam)
0

A szerkesztéseket csak te tudod
0

C
1) 10, 24, 26 λ=2
2) 15, 36, 39 λ=3
3) 2,5 ; 6; 6,5 λ=1/2
4) 1,25; 3; 3,25 λ=1/4
5) 7,5; 18; 19, 5 λ=3/2
0