Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
796
Elhelyeztünk egy dobozban 20 számkártyát, amelyekre pozitív egész számok vannak felírva 1-20-ig. Mekkora annak az esélye,hogy az általunk kihúzott egy számkártyán
a) 3-mal
b) 5-tel
c) 4-gyel osztható szám lesz?
A valószínűségét tört és egészre kerekített százalék alakjában add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az összes szám 20 darab szám.
a,
Itt a jó eset száma: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 6db
Valószínűségszámítást úgy számolunk hogy: jó/összes
Így 6/20=3/10=0,3 a valószínűsége
b,
5-tel oszthatóak: 5, 10, 15 és 20, ez 4 darab,
Így 4/20=1/5=0,2 a valószínűsége
c,
4-el oszthatóak: 4, 8, 12, 16, 20, ez 5darab
Így 5/20=1/4=0,25 a valószínűsége
-1