Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
Egy dobozban 3 piros és 2 kék szívószál van. Ezekből húzz véletlenszerűen egyet, majd írd le milyen színű a szívószál. A húzást ismételd meg 20x úgy, hogy a szívószálat a húzás után mindig visszateszed a dobozba. Számítsd ki a
a) a piros húzásának gyakoriságát és relatív gyakoriságát
b) a kék húzásának gyakoriságát és relatív gyakoriságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hát ezt nem lehet addig kiszámolni, amíg el nem végzed a kísérletet.
Ha nincs szívószál, akkor használ korongot..

táblázat:mondjuk
kék---12
piros ---8

gyakoriság = ahányszor kaptad ( 12 illetve 8)
realtív gyakoriság = gyakoriság osztva az összes -sel

kék rel gyak = 12/20
piros rel gyak = 8/20
0