Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
774
Ma 2-ig kell leadni!
A segítséget előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

Szerkessz ABCD téglalapot, ha oldalai hossza: AB=3cm; AD=4cm.
Szerkeszd meg az AB oldal F felezőpontját is!
Szerkessz az előző téglalaphoz hasonló téglalapot úgy, hogy A'B'=4,5cm legyen A'B'=1,5cm legyen!
Melyik pont felel meg az A'B'C'D' téglalap esetén az F pontnak?
0

A)Egy derékszógű háromszög befogói 5 cm és. 12 cm hosszúak. Mekkora az átfogója?
B)Egy derékszögű háromszög rövidebb befogója 3,5 cm hosszú. Mekkora a másik két oldala, ha a háromszög hasonló az a) feladatban adott háromszöghöz?
C)Sorold fel öt olyan derékszögű háromszög oldalait, amelyek hasonlók az a) feladatban adott háromszöghöz!

0